Anpe condemna l'agressió a una docent de l'IES Son Cladera


17 Oct, 2019

ANPE CONDEMNA L’AGRESSIÓ A UNA DOCENT DE L’IES SON CLADERA

Des del sindicat ANPE lamentam i condemnam l’agressió patida per una docent el passat dimecres 16 d’octubre a l’Institut IES Son Cladera.

Des d’ANPE rebutjam aquesta acció violenta i volem mostrar el nostre suport a aquesta professora. A més volem posar de manifest la necessitat de millorar la defensa dels nostres docents, els quals en l’exercici de les seves funcions, es troben davant situacions delicades. És en aquest sentit pel qual ANPE disposa del servei del defensor del professor, amb la finalitat de donar suport psicològic i jurídic davant situacions difícils.

Des d’ANPE fem una crida a tota la comunitat educativa per treballar en la millora de la convivència als nostres centres i poder detectar i preveure situacions d’aquest tipus per tal de prevenir qualsevol tipus de conflicte.

ANPE des del nostre servei del Defensor del Professor, que cada any presenta un estudi sobre convivència escolar, assenyala en l'últim informe que les agressions i amenaces d'alumnes cap als professors representen el 7% dels casos analitzats, encara que lògicament no es tracta solament d'agressions físiques amb resultat de lesions, sinó d'insults, coaccions i altres actuacions que atempten contra la convivència. Des de la creació del Defensor del Professor, ANPE ve posant a la disposició del professorat aquest servei per ajudar en la resolució de conflictes i establir cada any mesures que contribueixen a millorar la convivència als centres.

En aquest sentit ANPE exigeix:

- El Compliment dels Decrets de convivència així com les Normes de conducta establertes als centres.

- Empar legal als professors des de l'administració educativa i desenvolupament d’una llei d'autoritat.

- Assistència psicològica als professors que han sofert alguna situació que ha derivat en danys psicològics.

- Preparació per a la resolució de conflictes, inclosa en la formació inicial i continua dels docents.

- Revisió de la Llei del Menor.

Des de la reflexió serena ANPE condemna aquest fet i seguirem treballant per eradicar i prevenir qualsevol tipus de conducta violenta als nostres centres.

Consultau la notícia aquí.