ANPE lamenta que no es reediti el pacte d'estabilitat pels interins


09 Feb, 2018

La Mesa Sectorial d’Educació va aprovar ahir sense el suport d'ANPE unes mesures que no suposen cap pacte d’estabilitat per al professorat interí. La nostra intenció sempre ha estat la de reeditar el pacte d’estabilitat compatible amb el procés selectiu, per tal de donar tranquil·litat al col·lectiu interí que ja fa uns anys que fa feina. ANPE demanva un nou pacte de 4 anys per a un total de 2000 interins, amb les mateixes condicions que l’actual però l'administració no ha volgut dur a terme les nostres demandes.

La proposta que l’Administració ha signat és que tenguin preferència sobre la resta d’aspirants en l’adjudicació de places els majors de 55 anys i més de 10 anys de serveis i els que tenguin més de 10 anys de servei com a funcionari docent a centres públics durant els cursos 2018-2019, 2019-2020 i 2020-2021. Per ANPE, aquestes mesures no són suficients ni suposen cap avenç, ja que exisitia la possibilitat de reeditar un pacte d'estabilitat que comprometia a l'Administració a donar vacants als interins. Vam traslladar els avantatges que han suposat els pactes d’estabilitat que ANPE ha signat any rere any, i l’esperit de continuar aportant propostes en positiu, per tal de donar respostes encertades pels docents de l’ensenyament públic.

ANPE considera que tenir un nou pacte d'estabilitat era la millor opció i entrava dins l’aplicació de l’Acord Marc per a la millora de l’ocupació pública. El fet que no hagi un compromís per part de Conselleria pot deixar molts treballadors sense la garantia d’un nomenament per a tot el curs escolar ja que un pacte d’estabilitat era perfectament compatible amb les oposicions que s'han convocat pels propers anys i sens dubte, hagués donat més estabilitat al funcionari interí.