ANPE dona suport a la simplificació de l'avaluació i al retorn de les notes numèriques


14 Sep, 2023

ANPE DONA SUPORT A LA SIMPLIFICACIÓ DE L'AVALUACIÓ I AL RETORN DE LES NOTES NUMÈRIQUES

Després de la darrera reunió celebrada fa uns dies, on la part social exigíem treballar encara més en certs aspectes de l'avaluació, Educació ha presentat avui unes instruccions on s'han recollit totes les al·legacions que vàrem presentar per escrit, amb la finalitat que el professorat recuperi les competències referents a les qualificacions.

A més, hem posat de manifest, que Balears es va precipitar per davant d’altres autonomies quan va desenvolupar aquests esborranys, on nosaltres reivindicàvem la necessitat de plantejar mesures per reduir la burocràcia, ja que el professorat va fer un sobreesforç el passat mes de juny, rebutjant les presses de l'equip de Martí March quan va implantar aquesta normativa, que no ha agradat ni a famílies, ni a alumnes ni als docents.

Des d’ANPE hem lamentat la demora d'aquesta reunió, però hem agraït que els esborranys presentats permeten als centres continuar avaluant en LOMLOE o bé, utilitzar un altre model més simplificat, que redueix l'enutjós procés de ponderar criteris d'avaluació, amb butlletins de notes en colors, que no convencen a ningú.

El retorn a la nota numèrica, que el professorat recuperi les competències de l'avaluació i l’aprovació d'ofici del pagament de la carrera professional, era una petició reclamada des de la mesa sindical, que valorem en positiu, sempre que els serveis jurídics de la Conselleria assegurin que no hi ha cap incompliment legal de la normativa bàsica estatal. Per tot això hem donat suport a allò que desitjam que sigui l'inici de la reducció de la burocràcia i que respon a una millora del sistema anterior.

Des del sindicat hem recordat que volem treballar des de la moderació, la calma, amb canvis tranquils i consensuats, ja que els docents estan cansats de canvis legislatius cada vegada que entra o surt un nou govern.