ANPE lamenta que els funcionaris de carrera puguin veure's afectats per la nova configuració dels tribunals


29 Abr, 2023

ANPE LAMENTA QUE ELS FUNCIONARIS DE CARRERA PUGUIN VEURE'S AFECTATS PER LA NOVA CONFIGURACIÓ DELS TRIBUNALS

Educació acaba d'informar en la seva web, que els opositors podran sol•licitar realitzar les proves del procés selectiu a les seves illes d'origen. Aquest fet afectaria tant les oposicions eliminatòries com les no eliminatòries, podent dur a terme alguns dels exàmens a les illes de Menorca o d'Eivissa.

Cal recordar, però, que es manté el fet que les places d'aquests processos s'assignaran per comunitat autònoma, tal com exigeix el Ministeri, on el mínim necessari perquè es constitueixi un tribunal a l'illa de petició serà de 10 opositors per especialitat, tal com es feia fins ara, amb un tràmit telemàtic que s'habilitarà des de la pàgina de Personal Docent.

Aquest fet, que facilitarà la conciliació dels opositors, perjudicarà ara els funcionaris de carrera que configuren els tribunals, podent obligar-los a desplaçar-se a una altra illa diferent de la seva, si els ha tocat participar en el sorteig efectuat setmanes enrere, on cal recordar que cada tribunal afegit s’ha de constituir amb 5 funcionaris titulars i 5 suplents, la qual cosa pot suposar un moviment important de desplaçaments. Però això sí, l'administració assumirà les despeses d'allotjament i de desplaçament provocats per aquest moviment forçós.

Des d’ANPE lamentam la falta d'informació rebuda, la imprevisió creada i les molèsties que puguin causar als tribunals, així com als opositors que ja han pagat allotjaments i bitllets. Finalment, volem recordar que els processos selectius es podran tornar a convocar per illes a partir del 2024, tal com signàrem al segon Acord Marc fa poques setmanes.

Com el Ministeri obliga a convocar oposicions per comunitat, entenem que la comissió de selecció establirà uns criteris comuns, per la qual cosa els tribunals es reuniran per videoconferència per tal de garantir que el sorteig dels temes i els supòsits pràctics siguin els mateixos, ja que l'adjudicació de les places es farà per puntuació global, complint amb les pautes establertes per enguany.