Mesa Sectorial de dilluns 10 d'octubre


10 Oct, 2022

MESA SECTORIAL DE DILLUNS 10 D’OCTUBRE

A la mesa sectorial d’avui dilluns 9 d’octubre hem tractat les propostes: 

  1. Convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit estatal a cossos docents.
  2. Convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit estatal a cossos d’inspectors al servei de l’Administració educativa i a cossos d’inspectors d’educació.
  3. Criteris per establir les plantilles orgàniques dels centres docents públics per al curs 2023-2024.


Al punt 1, sobre la convocatòria del CGT estatal als cossos docents, els caps de serveis ens informen de les novetats, on:

- L’experiència com a docent interí també puntuarà, a l’apartat 1, com antiguitat al cos, ja que el proper concurs de mèrits pels interins també se’ls tindrà en compte.

- Als Camps d’Aprenentatge no es podrà concursar perquè es donaran per comissió de serveis.

- Totes les especialitats de Secundària podran triar les escoles d’Art, i aquells de l’especialitat d’orientació podran triar plaça al Conservatori.

- Les dades de tutor i cap de departament s’estan actualitzant al portal del personal i se tindran en compte al CGT.

- Els centres d’atenció preferent es poden adjudicar d’ofici, només per un any, per aquells que participen de manera forçosa.

- La convocatòria es publicarà aquest dijous.

  • Amb la intenció de resumir el procés, és important recordar que:

- El CGT d’enguany és estatal, amb la qual cosa els opositors del 2020 podran canviar d’illa si ho desitgen. 

- La participació és voluntària, excepte pels aprovats enguany, que estan obligats a participar per la nota d’oposició a l’illa i especialitat per la qual han aprovat. 

- Els funcionaris docents de carrera han de tenir el certificat de capacitació per infantil i primària (CCIP) o secundària (CCS) per obtenir una destinació definitiva a Balears.

- Els funcionaris del cos de mestres han d’estar prèviament habilitats a les funcions que vulguin optar diferents a la seva funció d’origen. Si voleu habilitar una nova funció ho heu de sol·licitar el més aviat possible.

- Han d’haver transcorregut 2 anys per poder concursar des de la darrera obtenció de la destinació definitiva.

- Podeu fer servir el dret preferent o de concurrència, si és el vostre cas.

  • Pel que fa a la forma de participació:

- Per @clave, DNI electrònic o certificat digital..

- Presentació telemàtica: els documents s’han de convertir en format PDF.

- Cada participant pot incloure en la sol·licitud un màxim de 300 peticions.

  • El termini per presentar les sol·licituds i la documentació és de dia 17 d’octubre al 7 de novembre de 2022, ambdós inclosos.
  • Recordau que per poder demanar una comissió de serveis de manera general, a la convocatòria del mes de maig, és possible que torni a ser requisit haver concursat, a excepció de demanar-la per projecte de centre, pla de millora o configurar un equip directiu. En el cas dels opositors d’enguany només la podran reclamar per motius personals o per configurar equips directius a l’illa on han aprovat.

 

Al punt 2 sobre la convocatòria del CGT estatal a cossos d’inspectors, el termini per presentar les sol·licituds i la documentació és de dia 17 d’octubre al 7 de novembre de 2022, ambdós inclosos. També puntuarà l’experiència com a docent interí.

 

Al punt 3, per l’establiment de les plantilles orgàniques dels centres ens comuniquen que:

  • com a criteris generals:

- Tots els centres han de consolidar com a mínim el 92% de la mitjana de les quotes dels tres darrers cursos escolars, comptadors des del 2020-2021.

- Tots els centres han de consolidar el 100% de les places tipificades com a vacants en la quota del curs 2022-2023.

  • com a criteris específics:

- Per a qualsevol tipus de centre, es consoliden totes les places a jornada completa que hagin estat ocupades de forma temporal i de manera contínua en els tres cursos escolars 2019-2020, 2020-2021i 2021-2022, sempre que aquestes places tinguin continuïtat en el curs 2022-2023.

- Els EI, EP, CEIP, CEIPIESO, CEIPIEEM s’entén un grup consolidat durant 3 cursos escolars amb una ràtio mitjana de 20 alumnes. D’altra banda els IES, CIFP. CEPA, EOEP, EOI,... es consideraran els grups consolidats des de fa 3 cursos escolars amb una ràtio mitjana de 25 alumnes o més per cada grup. Des d’ANPE hem demanat que es calculi la quota a partir de 23 i 18 hores per mestres i professors, tal com passa a altres comunitats com Canàries.

 

Torns i preguntes:

Finalment, hem insistit quan negociarem la integració dels professors tècnics d’FP i quan sabre les places de les especialitats del concurs de mèrits. Ens responen que ens convocaran a una Mesa Sectorial el més aviat possible per tractar ambdós temes. Pel que fa als funcionaris de carrera del cos 0591 (a extingir) es podran moure només en aquest cos. No crearan més plantilla per FP tal de treure-la ja com a Secundària i mestres de taller. Després de la migració, les jubilacions donaran lloc a noves places del cos 0590.