Resum Mesa Tècnica sobre el procés d'estabilització


07 Abr, 2022

RESUM MESA TÈCNICA SOBRE EL PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ

A la Mesa Tècnica d’ahir, referida a les mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública, des de personal docent ens varen explicar que el Ministeri insisteix a arribar al 8% d’interinitat abans del 31 de desembre de 2024. 

La Conselleria ens va plantejar una sèrie de dades numèriques que s’establien a partir de l’aplicació de la base sisena, vuitena i l’article 2 de la normativa que regula les places per aquest procediment.

D’aquesta manera se’ns va informar que les places afectades que són objecte d’estabilització suposaven 2.594 vacants que es podrien ofertar pel concurs de mèrits i pels concursos-oposició del 2023 i del 2024. A les places plantejades, la Conselleria ens va passar un calendari amb uns càlculs de taxes de reposició que suposaran convocatòries de processos selectius anuals fins al 2026.

La setmana vinent es farà la Mesa Sectorial on es pretén aprovar l’oferta pública mentre es va treballant els aspectes tècnics de les convocatòries aquests mesos, especialment les mesures referides al concurs de mèrits, on el ministeri deixa marge a les comunitats perquè convoquin aquests processos. 

  • Recordau que el concurs de mèrits és extraordinari i només es pot aplicar una vegada abans de 30 de desembre del 2024, i la pretensió seria convocar-lo el darrer trimestre de 2022 i així s’obtindrien les resultes al primer trimestre del 2023, sense necessitat de realitzar el període de pràctiques (però quedant en situació d’expectativa el curs vinent per després participar obligatòriament al CGT).
  • D’altra banda, es celebraria el concurs-oposició l’estiu del 2023 i del 2024, on es podran afegir les places per jubilació corresponents. Aquest procés és no eliminatori, afegirà una bolla més a la part A de la primera prova, es podrà llevar el cas pràctic si no és essencial pel domini de l’especialitat i s’exposarà una UD. La fase de concurs es valorarà fins al 40% on l’experiència a la pública arribarà a un màxim de 10 anys i fins a 7 punts per aquest motiu.

Els següents anys es preveuen convocatòries regulars d’oposicions que incloguin les taxes de reposició. 

Vos mantindrem informats a la propera Mesa, prevista pel dimarts vinent.