ANPE adverteix a Educació que la LOMLOE no contempla la creació de centres de directors


28 Gen, 2022

ANPE ADVERTEIX A EDUCACIÓ QUE LA LOMLOE NO CONTEMPLA LA CREACIÓ DE CENTRES DE DIRECTORS
En la reunió mantinguda amb Amanda Fernández respecte a la creació d'un centre de directors a Balears, ANPE manifesta que la LOMLOE no recull aquesta opció i que cap comunitat autònoma ho contempla.
La proposta presentada només conté normativa caducada, on no es fa cap menció a la nova llei orgànica d'educació, la qual cosa ens ha sorprès bastant. Per aquest motiu, des del sindicat hem demanat que la innovació, recerca i formació dels directors es realitzi des dels actuals centres de professorat.
Des del sindicat volem saber quines funcions i quines línies d'acció es pretenen fomentar des d'aquesta infraestructura, ja que, si la intenció és reforçar la figura del director, no desitjam que en un futur es potenciï la perfilació de places o la professionalització de la funció directiva.
D'altra banda, volem recordar que la LOMLOE dictamina que la funció directiva s'estableix des dels claustres del professorat, on s'ha de promoure el lideratge pedagògic des de l'elecció democràtica d'un director per part del personal docent del centre educatiu en qüestió.
Els directors i els equips directius fan una tasca fonamental en la gestió i l'organització dels centres. Des del sindicat, valorem aquest treball i estam d'acord en millorar el reciclatge continu, per a adaptar-se a les necessitats actuals, però dins dels centres de formació actuals.
També hem demanat quants de nous càrrecs i assessors s'incorporaran als comptes d'Educació, i quin pressupost suposarà anualment, quan hem de recordar, que els docents de balears arrosseguen una retallada salarial, alhora que fan front al sobrecost que ens genera la insularitat.
Des d’ANPE ens oposam a aquest CFIRDE perquè ho trobam innecessari. Després de les retallades sofertes en les nòmines del professorat, aquest centre comportarà una despesa que els docents no entendran. En aquests moments, pensam que cal reforçar la cobertura de les substitucions, actualitzar el plus de residència i recuperar les retallades salarials pendents.