Anpe demana una negociació de les jubilacions docents


30 Gen, 2021

ANPE DEMANA UNA NEGOCIACIÓ DE LES JUBILACIONS DOCENTS

La situació de pandèmia que es viu a les escoles, combinat amb l'ensenyament presencial que suposa horaris interminables, està generant l'esgotament del nostre professorat en els centres educatius, per això ANPE demana que es flexibilitzin les jubilacions dels docents, ja que l'envelliment de les nostres plantilles fa necessari de mesures que permetin renovar el personal docent de més edat.

La negociació d'aquest aspecte és imprescindible per a la millora educativa, perquè molts docents majors, considerats de risc, es donen de baixa per ser personal sensible davant el virus. Per aquest motiu, ANPE sol·licita tractar aquest tema de manera immediata. Entre les propostes que calen incorporar, exigim:

  • Igualar totes les jubilacions al cos A1, ja que els mestres mereixen cobrar la pensió màxima després de 40 anys de servei.
  • Pensions equiparades amb la comunitat autònoma millor retribuïda, especialment a Balears, on el fet de la insularitat ens suposa costos majors que per a la resta de territoris de l'Estat.
  •  Avançar l'edat de jubilació dels nostres nous funcionaris de carrera i dels nostres interins, els quals es jubilen per la Seguretat Social amb 67 anys. Aquestes edats són excessives per a mantenir unes condicions físiques i psíquiques requerides per a l'educació presencial. Un acord d'aquests aspectes permetria la contractació de joves mestres que finalitzen ara els seus estudis i els donaria una oportunitat laboral en aquests temps difícils.
  • Flexibilitzar una prejubilació que permeti reduir al 50% la jornada lectiva del professorat mantenint el 100% de les retribucions, per als nostres majors que es vegin en condicions de continuar per sobre dels 60 anys. En aquests moments s'està aplicant a l'escola concertada però no en la pública, la qual cosa resulta una discriminació que cal igualar.

Finalment, des d’ANPE exigim que la nova llei educativa aprovada pel Govern ha de contemplar aquesta situació, ja que les pensions dels nostres majors han d'igualar-se al nivell A1, millorant la renovació de les plantilles i permetent l'entrada de joves recentment titulats.

Accediu a la premsa digital aquí o al document adjunt.

premsa-30-01-21