Anpe recomana a les famílies roba tèrmica per a l'alumnat


16 Gen, 2021

ANPE RECOMANA A LES FAMÍLIES ROBA TÈRMICA PER A L'ALUMNAT, ESPECIALMENT ELS MÉS PETITS

Després de la reunió mantinguda amb Educació sobre Riscos Laborals, ANPE considera que l'Administració arriba tard i dubtam si les mesures seran suficients per combatre les baixes temperatures de les aules. Per això, des de la nostra organització recomanam a les famílies i al professorat, que recordin als alumnes portar roba tèrmica aquests dies de fred intens, especialment per als més petits, ja que aquests són els més vulnerables.

Amb la intenció d'ajudar a resoldre la situació, des d’ANPE hem proposat obrir la calefacció de manera permanent, com fan les escoles de la resta de comunitats autònomes i dotar de mesuradors de CO₂ a totes les aules, ja que algunes encara no disposen d'ells.

D'altra banda, hem informat que existeixen purificadors d'aire amb filtres HEPA, vàlids i homologats per a eliminar el COVID19 sense necessitat d'obrir les finestres, sense oblidar la possibilitat de realitzar cribatges massius en centres zones d'alta incidència. També hem exigit anticipar la vacunació dels docents, especialment per als més vulnerables, a causa del grau d'exposició que suposa l'escenari de les classes presencials.

Finalment, des d’ANPE hem tornat a reivindicar la disminució de les ràtios de les aules, ja que del resultat de la nostra enquesta i d'algunes telefonades, s'ha posat de manifest que per a aules amb 14-15 alumnes és suficient ventilar 15 minuts, mentre que aules amb 20-22 alumnes, la ventilació ha de ser permanent perquè la concentració de CO₂ no baixa dels 800 ppm, encara obrint les finestres tot el dia.

Als documents adjunts teniu les notícies de la premsa.

diariodemallorca
periódicoibizayformentera
diarioibiza