El professorat exigeix a educació mesures més efectives per aturar el fred


14 Gen, 2021

EL PROFESSORAT EXIGEIX A EDUCACIÓ MESURES MÉS EFECTIVES PER ATURAR EL FRED

Davant la tornada a les classes presencials del segon trimestre escolar, des del sindicat hem rebut aquests dies queixes contínues de mestres i professors molt preocupats pel fred que pateixen els alumnes, per aquest motiu ANPE ha enquestat al professorat de totes les illes per tal de recollir l’opinió dels nostres docents davant la situació que s’han trobat en tornar al centre escolar.

Ja vàrem denunciar la falta de previsió de Planificació que s'ha tingut sobre l'aula, ja que si la intenció era mantenir els centres oberts i ventilats, no s'havien previst mesures per combatre les baixes temperatures.

Després de recollir la valoració de més de 700 docents, per conèixer sota quines condicions han desenvolupat el seu treball als centres educatius, des d’ANPE podem afirmar que:

  • El 76,4% dels docents tenen les finestres obertes de manera quasi permanent per minvar la concentració de CO2 als límits legals recomanats.
  • El 94,8% de les aules no disposen de purificadors d’aire per evitar obrir les finestres de manera habitual.
  • El 37,4% no disposen encara de mesuradors de CO2.
  • El 92, 2% dels docents troben insuficient el sistema de calefacció per combatre les baixes temperatures, on encara trobam un 13,4% de classes sense cap sistema per escalfar les classes.
  • El 94,3% d’alumnes i docents han de menester l’abric o mantes per realitzar l’activitat lectiva.
  • Pel que fa als casos de contagi, el 60% ha tingut casos aïllats i 1/3 dels centres han hagut de confinar alguna aula.

D’altra banda, la major part del professorat (86%) pensa que l’Administració havia d’haver pres mesures abans, on el 93,6% dels enquestats troben necessari passar a un escenari C aquests dies de fred intens si la Conselleria d’Educació no pren mesures més efectives per aturar les baixes temperatures de les aules.

*Consulteu també la premsa digital:

DIARIO DE MALLORCA

DIARIO DE IBIZA

enquesta-valoració-inici-2n-trimestre
premsa-mallorca-14.01
premsa-menorca-14.01
premsa-ibiza-14.01