Anpe recorda a Educació que "han oblidat que al gener, fa fred"


11 Gen, 2021

ANPE RECORDA A EDUCACIÓ QUE “HAN OBLIDAT QUE AL GENER, FA FRED”

Davant la tornada al col•legi en aquest segon trimestre escolar, en ple hivern, molts docents ens han fet arribar que els seus alumnes han passat fred a l'aula, per aquest motiu ANPE exigeix a Educació que prengui les mesures oportunes si la intenció és mantenir l'escenari de presencialitat.

Des del sindicat volem denunciar que a la Conselleria se li ha oblidat per complet que "a l'hivern fa fred". Ens sembla sorprenent la falta de previsió que s'ha tingut de l'aula, ja que si la intenció és mantenir els centres oberts i ventilats, no s'han donat instruccions per a combatre les baixes temperatures dins d'elles.

Molts alumnes han començat les classes aquest divendres passat, amb temperatures molt baixes segons ens han comunicat alguns mestres. Cal recordar, que encara falten 120 centres educatius per obrir, els quals començaran les classes lectives aquest dilluns dia 11 de gener.

En aquest sentit, des d’ANPE hem llançat una enquesta a tots els centres escolars, amb la finalitat de recollir l'opinió del professorat i conèixer sota quines condicions han desenvolupat el seu treball. Alguns afiliats ens han comunicat que han hagut de donar la seva activitat lectiva amb les finestres obertes, a temperatures que han arribat als 8 o 9 °C, la qual cosa contradiu la normativa de riscos laborals que aconsella un interval entre 17 i 27 graus centígrads.

Per tot això, ANPE exigeix al Departament de Planificació i Centres que prengui les mesures oportunes per a resoldre aquesta situació, ja que si la intenció de la Conselleria és mantenir els col•legis oberts, això ha de fer-se sota condicions de salubritat, no sols per a prevenir-nos del virus, sinó també del fred hivernal.

NOTA: Ahir diumenge vespre, a les 21:32h es va enviar des de Planificació Educativa a tots els directors dels centres educatius de les Illes unes instruccions per a la ventil·lació en condicions de baixa temperatura de les aules "ORIENTACIONS SOBRE LA VENTILACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS PER FER FRONT A LA COVID-19 AMB BAIXES TEMPERATURES A L’EXTERIOR". Descarregau el document adjunt.

Consultau la notícia als medis de comunicació:

ventilaci--i-baixes-temperatures