Anpe demana a Educació que estableixi criteris i mesures davant la nova situació de risc


20 Des, 2020


ANPE DEMANA A EDUCACIÓ QUE ESTABLEIXI CRITERIS I MESURES DAVANT LA NOVA SITUACIÓ DE RISC

Davant la situació de desconcert generada en alguns centres educatius, on molts alumnes s'emportaran els llibres de l'aula en aquestes dates nadalenques, ANPE demana a Educació que estableixi uns criteris clars i unitaris que pautin als centres educatius com procedir davant aquesta nova situació, enfront del temor de trobar-nos davant un possible escenari C a la “tornada a l’escola” el mes de gener.

Han estat alguns països com Alemanya o el Regne Unit, que ja han tancat els seus col·legis com a conseqüència de l'augment dels casos de contagi en aquestes últimes setmanes. Davant l'arribada del fred hivernal a Balears, que generarà un augment de les baixes a causa de la grip, cal afegir també les ocasionades pel coronavirus. En aquest sentit, des del sindicat, ens demanam si la “Conselleria” està preparada amb les mesures oportunes, per a establir un possible escenari C quan tornem a les aules després del nadal.

Des d’ANPE ens preocupa si es té la previsió d'un calendari per a realitzar possibles PCRs o proves serològiques destinades, almenys, al professorat de risc, abans d'iniciar el segon trimestre (tal com es va fer en iniciar el curs). També ens demanam si el Sr. Martí March es planteja un possible retard en l'inici del segon trimestre, o si els centres han recollit tots els llibres davant un possible escenari C en el cas que la situació epidemiològica així ho indiqués.

Una altra qüestió important és advertir si educació disposa del pressupost suficient per a poder cobrir l'increment de baixes que puguin produir-se entre el professorat més vulnerable, en reiniciar-se el període lectiu. Una altra qüestió que també ens suscitam és, si tot el professorat s'ha preparat a temps amb la formació digital que es va proposar des del IBSTEAM, per a poder disposar a tot l'alumnat “online” en cas de nou confinament.

Aquestes i altres qüestions ens arriben en un moment important, ja que queden poc dies per tornar a casa, i pensam que és necessari contemplar algunes d'aquestes inquietuds per a actuar sense improvisació.

Finalment, des d’ANPE, pregam a pares, mares, alumnes i docents, complir amb les recomanacions sanitàries i extremar les precaucions per a intentar minvar la corba de contagis i mantenir una tornada a l’escola amb garanties sanitàries i educatives.
 

Accediu a la notícia a la premsa digital o consulteu el document adjunt. 

Accediu al vídeo de IB3 Notícies.

premsa-21.12.20