Anpe vota en contra de la proposta d'interinitats presentada per Educació


18 Des, 2020


ANPE VOTA EN CONTRA DE LA PROPOSTA D'INTERINITATS PRESENTADA PER EDUCACIÓ

En la Mesa Sectorial que vàrem mantenir dia 16 de desembre, amb la finalitat de ratificar la normativa que regirà el procés d'interinitats, ANPE i la majoria de la Mesa Sectorial, hem votat en contra d'aquesta normativa.

El motiu que ens ha portat a determinar la nostra postura, ha estat condicionat perquè no s'han tingut en compte les nostres aportacions a l'hora de solucionar el cobrament de l'estiu per als docents substituts o compensar-los amb una puntuació. Tampoc s'han proposat canvis en la tutorització, on pensem que hauria de convertir-se en un acompanyament real del jove docent a la vida del centre educatiu. Per una altra costat, tampoc s'ha considerat potenciar l'experiència docent en la pública per a compensar l'esforç dels docents que fas substitucions lluny de casa.

Per això, des d’ANPE consideram que no es beneficia a l'interí, i que es pretén "canviar les regles del joc a mitjan partit" augmentant ara la baremació de les activitats formatives o puntuant "el personal de les escoletes 0-3" obrint la porta a més casuístiques que podrien suposar més canvis futurs.

A més, des del sindicat hem advertit de la existència d'un "efecte crida" de l'escola concertada (incentivat encara més per la Llei Celaá), a causa de la facilitat d'aquest per a incorporar-se als primers llocs de les llistes d'interins. També hem alertat de la situació econòmica futura, on preveïm futures retallades més enllà del 2022, que combinat amb els efectes de les oposicions massives, poden generar dificultats per a la continuïtat dels nostres interins.

Tampoc s'amplien els terminis per a baremar de l'experiència docent ni la formació permanent fins a l'últim dia de la convocatòria, per la qual cosa finalment, des d’ANPE ens hem posicionat al costat de la majoria sindical, en contra de l'Esborrany presentat per personal docent, ja que els canvis suggerits no incorporen les nostres aportacions.