Mesa Sectorial Dijous 10 de desembre


10 Des, 2020

MESA SECTORIAL DE DIJOUS 10 DE DESEMBRE

A la mesa sectorial d’avui dijous 10 de desembre hem tractat la modificació de la proposta per l’oferta pública per l’any 2020.

Inicialment, s’han aprovades les actes pendents anteriors.

Pel que fa a la proposta per l’oferta pública per l’any 2020, la Conselleria d’Educació ens proposa una oferta pública ajornada:

  1. De 1144 places pel 2021
  2. De 1162 places pel 2022 i endavant, afegint 54 més, amb un total de 1216

Aquestes darreres provenen de les 900 places d’estabilitat restants que l’Estat obliga a treure afegint també les 262 de la taxa de reposició o l’equivalent al 110% de les jubilacions, i ara, 54 places més que ens cedeixen els serveis generals.

Davant aquest fet, ens hem reiterat en la nostra abstenció temporal, ja que no es presenta un calendari a mig termini, que permeti planificar l’estudi dels opositors. Pensam en la necessitat de disposar d’un pacte d’estabilitat, que calendaritzi les futures oposicions perquè els opositors sàpiguen quantes places i especialitats es preveuen pel futur els permetrà conciliar la seva vida laboral i familiar amb convocatòries menys agressives, a la vegada que siguin compatibles amb la continuïtat laboral dels interins. També hem reclamat l’alternança de cossos i concreció de les mateixes dades que les comunitats autònomes veïnes, per tal de garantir les mateixes oportunitats a tots els aspirants.

Torns i preguntes: Finalment hem demanat, davant l’increment de casos de contagi, que es potenciï la cobertura de les substitucions i que es consideri la retribució total o parcial del permís dels docents per cuidar els seus fills o familiars en cas de ser considerats cas estret o contagi.