Anpe exigeix el tancament de tots els centres educatius per risc de contagi


22 Abr, 2020

ANPE EXIGEIX EL TANCAMENT DE TOTS ELS CENTRES EDUCATIUS PER RISC DE CONTAGI

Davant l'adquisició de les targetes SIM i de 3000 chromebooks per part de la Conselleria d'Educació, hem advertit que s'estan enviant emails als equips directius per a la distribució de targetes de memòria i d'aquests ordinadors portàtils, que pareix obligar-los a organitzar aquest repartiment. Per això, dos d’ANPE exigim el tancament de tots els centres educatius, com ocorre en moltes altres comunitats autònomes, per ser una mesura que genera, encara, un risc de contagi innecessari.


Per aquest motiu, volem expressar el nostre malestar, ja que en la darrera videoconferència amb tots els càrrecs polítics d'Educació, ja vàrem advertir que sospitàvem d'aquest acte, coincidint amb l'absència de la directora general de primera infància, Amanda Fernández, a la qual vàrem deixar la pregunta de “com s'anaven a distribuir aquests equips”. Al llarg d'aquests dies molts membres d'equips directius ens han fet arribar el seu malestar perquè continuen acudint al centre i, a més, se'ls han comunicat que com a funcionaris públics estan obligats a aquesta mena d'accions.


Als pobles aquest repartiment el duu a terme la policia local, que disposa de mitjans per aquest acte, mentre que a Palma intuïm que es pretén realitzar a través dels equips directius.


Des d’ANPE, tornem a mostrar la nostra preocupació pels més de 1500 docents que ocupen càrrecs directius a les nostres illes, i que aquest repartiment portarà a un contacte innecessari amb totes les famílies, la qual cosa va en contra del criteri que adoptàrem en la reunió passada de riscos laborals, on se'ns va comunicar que encara ens trobem en perill de contagi.


Com no disposam de més informació, des d’ANPE consideram temerari, mantenir encara oberts els centres escolars. A més, no se'ns ha informat de com seran aquestes instruccions per a aquest repartiment, ni de qui ha de fer-lo. Per això exigim el tancament immediat de tots els centres educatius.

*Consulteu la premsa als següents enllaços:

Diario de Mallorca

Ultima Hora

 

 

 

ima1
diaridemallorca
ultimahora