Informació de la Conselleria


15 Mar, 2020

INFORMACIÓ DE LA CONSELLERIA

Fa pocs minuts, la Conselleria d’Educació ens ha informat que, a conseqüència de la publicació del RD 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, es deixa sense efecte l'aclariment de les instruccions enviat el passat divendres dia 13, la qual cosa suposa:  

  1. No és necessari que el professorat acudeixi als centres educatius el proper dilluns dia 16 de març.
  2. En qualsevol cas els docents han d’estar disposició dels equips directius.
  3. Els equips directius hi han d’anar, però es podran establir torns (d’un en un).

Des d’ANPE, no volem que els equips directius vagin als centres educatius, i demanam a la Inspecció Educativa que els assessori per trobar mesures alternatives i aquests també puguin fer feina telemàticament, i col·laborar tots junts per minvar la pandèmia.

Pel mateix motiu, queda suspesa la reunió de dilluns dia 16 de març a la Conselleria, i totes aquelles que es considerin. Així mateix, exigirem a l’administració ajornar i/o ampliar el termini per presentar la documentació per matricular-se a les oposicions i a la llista d’interins, i també plantejar fer arribar les peticions de les comissions de servei de manera telemàtica (com a documents pdf i per e-mail).

D’altra banda, pel que fa a les nostres seus i a l’activitat sindical, enfortim les mesures pels propers 15 dies:

- Queden suspeses les visites a centres i qualsevol reunió presencial

- L’horari d’atenció al públic serà l’habitual, però només s’atendrà per via telemàtica i telefònica al 971461290 i al 600383592 per Mallorca, al 627796449 per Eivissa i Formentera i al 627796403 per Menorca. Els e-mails seran: administracio@anpebalears.es, manacor@anpebalears.es, menorca@anpebalears.es i eivissa_formentera@anpebalears.es

- Els serveis del defensor del professor i l’assessoria jurídica segueixen en actiu, mitjançant el correu i el telèfon

- Se suspenen temporalment els cursos presencials i les xerrades informatives

- S’intensificarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions

Finalment volem demanar a tots els docents el seguiment de les mesures i recomanacions establertes pel Govern, mantenir la calma i donar un missatge de tranquil·litat als nostres alumnes. Des d’ANPE vos mantindrem informats de totes les notícies, mesures i recomanacions, així com continuar amb la campanya de #DocentsDesdeCasa fins que lliurin als equips directius d’anar al centre i poder fer la feina de forma telemàtica, com tots.

infopdf