ANPE considera insuficient la pujada del 2% pel professorat


21 Gen, 2020

ANPE CONSIDERA INSUFIENT LA PUJADA DEL 2% PEL PROFESSORAT

Després de la reunió del Consell de Ministres celebrada en el dia d'avui, s'ha pres la decisió de realitzar una pujada salarial als empleats públics d'un 2%. Aquesta pujada salarial ja estava acordada pels sindicats i constituïa una petita mesura per anar compensant la pèrdua adquisitiva dels docents al llarg d’aquests darrers anys.

Des d’ANPE, consideram aquesta pujada insuficient, perquè contempla una increment en tres anys de poc més del 6%.

Cal recordar que la pèrdua salarial supera ja el 20% des del 2010 fins ara, que els nous mestres i professors es jubilen a partir dels 65 anys, que l’horari lectiu no s’ha reduït i que encara estam pendents d’un estatut docent que ens reconegui la carrera professional. La retallada salarial soferta pels docents va arribar al 7% en alguns cossos, amb pagues extraordinàries reduïdes (que mai han estat dobles) i congelació de salaris sense les pujades corresponents de l’IPC anual.

Per això continuarem reivindicant una equiparació salarial justa, considerant les comunitats millor retribuïdes, recuperar aquest 20% del poder adquisitiu perdut i consolidar unes pagues extraordinàries que realment siguin dobles.

Finalment, per a evitar més pèrdues del poder adquisitiu és imprescindible que s'estableixi una clàusula de revisió salarial anual en funció de l'IPC.